زندگی نامه و مجموعه احادیث پیامبر اکرم (ص)

زندگی نامه و احادیث پیامبر اکرم (ص)

حدیث601

پیامبر صلی الله علیه و آله :فرزندانتان را در رحم مادرانشان تربیت کنید. سئوال شد: این چطور ممکن است،ای رسول خدا؟ فرمودند: با خوراندن غذای حلال (به مادرانشان).

جُنگ مهدوی، ص

 

حدیث602

پیامبر صلی الله علیه و آله :دختران ، دلسوز ، مددکار و با برکت اند . هر کس یک دختر داشته باشد ، خداوند ، او را پوششی از دوزخ قرار می دهد و هر کس دو دختر داشته باشد ، به خاطر آن وارد بهشت می شود و هر کس سه دختر یا مانند آن خواهر داشته باشد ، جهاد و صدقه از او برداشته می شود .

کنز العمّال ، ح 45399

 

حدیث603

پیامبر صلی الله علیه و آله :هرگاه کسی از شما خواست با همسرش آمیزش کند ، باید خود را بپوشانَد ، چرا که اگرنپوشاند ، فرشتگان حیا می کنند و خارج می شوند و شیطان حاضر می شود .

کنز العمّال ، ح 44835

 

حدیث604

پیامبر صلی الله علیه و آله :سوگند به کسی که جانم به دست اوست ، اگر کسی با همسرش درآمیزد و در اتاق ،کودکی بیدار باشد که آنان را ببیند و سخن گفتن و صدای نَفَس آنان را بشنود ، هرگز رستگار نمی شود . اگر پسر باشد ، مردی زناکار و اگر دختر باشد ، زنی زناکار می گردد .

کافی، ج 5، ص 500، ح 2

 

حدیث605

پیامبر صلی الله علیه و آله :هیچ زن بارداری نیست که خربزه بخورد ، مگر این که فرزندش زیبا و خوش اخلاق می گردد .

طب النبی صلی الله علیه و آله ، ص 10

 

حدیث606

پیامبر صلی الله علیه و آله :به زن، در ماهی که زایمان کرده ، خرما بدهید ، چرا که فرزند او بردبار و پاکمی شود .

مکارم الأخلاق ، ص 169

 

حدیث607

پیامبر صلی الله علیه و آله :به هر کس فرزندی داده شود ، باید در گوش راست او اذان نماز و در گوش چپ او اقامه بگوید ؛ چرا که مایه ایمنی از شیطانِ رانده شده است .

کافی ، ج 6، ص 24، ح 6

 

حدیث608

پیامبر صلی الله علیه و آله :برای کودک ، هیچ شیری بهتر از شیر مادرش نیست .

عیون اخبار الرضا ، ج 1، ص 38، ح 69

 

حدیث609

پیامبر صلی الله علیه و آله :هنگامی که زن باردار می شود ، همانند روزه دارِ شب زنده دار و مجاهدی است که باجان و مالش در راه خدا جهاد می کند و هنگامی که فارق شود ، پاداشی دارد که نمی دانی عظمت آن چه قدر است و هنگامی که شیر بدهد ، در هر بار مکیدن ، پاداش آزاد کردن یکیاز فرزندان اسماعیل علیه السلام برای اوست و آن گاه که شیردادن تمام شود ، فرشته ای بر پهلوی او می زند و می گوید : «عمل را از نو آغاز کن که بی تردید ، آمرزیده شدی» .

امالی صدوق ، ص 496، ح 678

 

حدیث610

پیامبر صلی الله علیه و آله :روز هفتم [تولّد] ، فرزندتان را [با ختنه] پاک کنید ، چرا که مایه تمیزی و پاکیزگی بیشتر و رویِش شتابنده ترِ گوشت است و زمین ، چهل روز از بول شخص ختنه نشده ،آلوده می ماند .

کافی ، ج6، ص35، ح2

 

حدیث611

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس با کودک سروکار دارد ، با او کودکانه رفتار کند .

من لا یحضره الفقیه ، ج 3، ص 483،ح 4707

 

حدیث612

پیامبر صلی الله علیه و آله :حق فرزند بر پدر این است که مادر او را گرامی بدارد.

کافی ، ج 6، ص 48، ح 6

 

حدیث613

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس کودک گریان خود را راضی کند تا آرام شود ، خداوند از بهشت آن قدر به اومی دهد تا راضی شود .

الفردوس ، ج 3، ص 549، ح 5715

 

حدیث614

پیامبر صلی الله علیه و آله :پیامبر صلی الله علیه و آله هر روز صبح بر سر فرزندان و نوه هایشان دست [نوازش ]می کشیدند.

بحارالأنوار، ج 104، ص 99، ح 75

 

حدیث615

پیامبر صلی الله علیه و آله :فرزند هفت سال سروَر، هفت فرمانبردار، و هفت سال وزیر است .

مکارم الاخلاق، ص 222

 

حدیث616

پیامبر صلی الله علیه و آله :کودکان را دوست بدارید و با آنان مهربان باشید و هرگاه به آنان وعده دادید ، به آن وفا کنید ، زیرا آنان ، روزی دهنده خود را کسی غیر از شما نمی دانند .

کافی ، ج 6، ص 49، ح 3

 

حدیث617

پیامبر صلی الله علیه و آله :کودکان را به خاطر پنج چیز دوست می دارم : اول آن که بسیار می گِریند ، دوم آن که باخاک بازی می کنند، سوم آن که دعوا کردن آنان همراه با کینه نیست؛ چهارم آن که چیزی برای فردا ذخیره نمی کنند، پنجم آن که می سازند و سپس، خراب می کنند(دل بستگی ندارند) .

مواعظ العددیّه ، ص 259

 

حدیث618

پیامبر صلی الله علیه و آله :خاک، بهارِ (تفریحگاهِ) کودکان است .

معجم الکبیر ، ج 6، ص 140، ح 5775

 

حدیث619

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس فرزندش را ببوسد ، خداوند عزّوجلّ برای او ثواب می نویسد و هر کسی که او را شاد کند ، خداوند روز قیامت او را شاد خواهد کرد و هر کس قرآن به او بیاموزد ، پدر و مادرش دعوت می شوند و دو لباس بر آنان پوشیده می شود که از نور آنها ، چهره های بهشتیان نورانی می گردد .

کافی ، ج 6، ص 49، ح 1

 

حدیث620

پیامبر صلی الله علیه و آله :هرگاه کودکانتان به هفت سالگی رسیدند، رخت خواب هایشان را جدا کنید.

مستدرک علی الصحیحین ، ج 1، ص 317،ح 721

 

حدیث621

پیامبر صلی الله علیه و آله :خدای عزوجل می فرماید: هرگاه یاد من بر بنده ام غالب شود، خواهش و خوشی او را در یاد خود قرار دهم و چون خواهش و خوشی او را در یاد خود قرار دهم عاشق من شودو من نیز عاشق او گردم و چون عاشق یکدیگر شدیم حجاب میان خود و او را بردارم وعشق خود را بر جان او چیره گردانم، چندان که مانند مردم دچار سهو و غفلت نمی شود،سخن اینان سخن پیامبران است، اینان براستی قهرمانند.

کنزالعمال، ح1872

 

حدیث622

پیامبر صلی الله علیه و آله :بنده ای نیست که به خداوند خوش گمان باشد مگر آن که خداوند نیز طبق همان گمان با او رفتار کند.

بحارالأنوار، ج 70، ص 384، ح42

 

حدیث623

پیامبر صلی الله علیه و آله :آیا آگاه کنم شما را از گروهی که نه از انبیا هستند و نه از شهدا، ولی انبیا و شهدا درروز قیامت به مقام و منزلت آنان غبطه می خورند، و آنها بر منبرهایی از نور نشسته اند؟سؤال شد ای رسول خدا! آنان کیانند؟ فرمودند: آنان کسانی هستند که بندگان خدا رانزد خدا و خدا را نزد بندگانش محبوب می گردانند. عرض کردیم: ایجاد محبت خدا دردلها معلوم است، ولی چگونه بندگان را نزد خدا محبوب می گردانند؟ فرمودند: آنان رافرمان می دهند به آنچه خدا دوست می دارد و باز می دارند از آنچه خدا دوست نمی دارد، پس اگر آنان را اطاعت کنند، خداوند دوستشان می دارد.

مشکاه الأنوار، ص 136

 

حدیث624

پیامبر صلی الله علیه و آله :خدای تعالی هر روز می فرماید: من پروردگار عزیز شما هستم، پس هر کس خواهان عزّت دو جهان است باید که از خدای عزیز اطاعت کند.

کنزالعمال، ح 43101

 

حدیث625

پیامبر صلی الله علیه و آله :کسی که با معصیت و نافرمانی خدا به دنبال کاری باشد به آنچه امید دارد، زودتر ازدستش می رود و از آنچه می ترسد، زودتر به سرش می آید.

بحارالأنوار، ج 77، ص 178، ح10

 

حدیث626

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس بسیار استغفار کند خدا برای او از هر غمی گشایش، از هر تنگنایی رهایی و ازجایی که انتظار ندارد روزی می دهد.

نهج الفصاحه، ح2941

 

حدیث627

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر گاه خواستی کاری را انجام دهی، تأمّل کن تا خدا راه آن را به تو نشان دهد.

نهج الفصاحه، ح169

 

حدیث628

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس باطن خود را اصلاح نماید، خداوند ظاهر او را اصلاح می کند.

نهج الفصاحه، ح 2976

 

حدیث629

پیامبر صلی الله علیه و آله :حضرت یحیی علیه السلام از جانب خداوند فرمان یافت که بگوید: شما را فرمان می دهم که خدا را یاد کنید؛ زیرا یاد کننده خدا مانند مردی است که دشمن به سرعت در تعقیب اوست و او به قلعه نفوذناپذیری رسیده و خود را از آزار او محفوظ داشته است، بنده نیز با یاد خدا خود را از گزند شیطان نمی رهاند.

سنن ترمذی، ج 5، ص 148

 

حدیث630

پیامبر صلی الله علیه و آله :ای علی! هرگاه خواستی کاری را انجام دهی از پروردگارت خیر بخواه و آنگاه به آنچه او خواست خشنود باش تا در دنیا و آخرت سعادتمند گردی.

میراث حدیث شیعه، ج2، ص 33، ح113

 

حدیث631

پیامبر صلی الله علیه و آله :مسلمان هنگامی که ضعف پیری بر او غلبه کند خداوند به فرشته ای دستور می دهد که در این حال اعمال (نیکی) را که او در جوانی و شادابی و سلامت انجام می داد، برایش بنویسد.

کافی، ج 3، ص 113

 

حدیث632

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس چهل روز خود را برای خدا خالص کند چشمه های حکمت از قلب وی برزبانش جاری می شود.

نهج الفصاحه، ح 2836

 

حدیث633

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس به خدا توکل کند، خداوند هزینه او را کفایت می کند و از جایی که گمان نمی برد به او روزی می دهد.

کنزالعمال، ح 5693

 

حدیث634

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس دوست دارد خداوند هنگام سختی ها و گرفتاری ها دعای او را اجابت کند، درهنگام آسایش، دعا بسیار کند.

نهج الفصاحه، ح 3023

 

حدیث635

پیامبر صلی الله علیه و آله :ای علی هر کس شکرگزار نعمت خدا باشد و چون گرفتار شد صبر نماید و اگر مرتکب گناهی شد توبه کند، از هر دری که بخواهد وارد بهشت می شود.

میراث حدیث شیعه، ج2، ص 31، ح99

 

حدیث636

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس دوست دارد بی نیازترین مردم باشد، باید به آنچه در دست خداست مطمئن تر باشد تا آنچه به دست خودش دارد.

نهج الفصاحه، ح 2798

 

حدیث637

پیامبر صلی الله علیه و آله :چه چیزی مانع توست که زندگی پسندیده و مرگ با سعادت را داشته باشی، چرا که من برای کامل نمودن اخلاق زیبا مبعوث شده ام.

مجمع الزوائد، ج 8 ، ص 23

 

حدیث638

پیامبر صلی الله علیه و آله :محبوب ترین شما در نزد خدا، خوش اخلاق ترین شماست.

مجمع البیان، ج 10، ص 87

 

حدیث639

پیامبر صلی الله علیه و آله :آیا شما را از بهترین افرادتان خبر ندهم؟ عرض کردند: چرا، ای رسول خدا. حضرت فرمودند: خوش اخلاق ترین شما، آنان که نرمخو و بی آزارند، با دیگران انس می گیرند واز دیگران انس و الفت می پذیرند.

بحارالأنوار، ج 71، ص 396، ح 76

 

حدیث640

پیامبر صلی الله علیه و آله :سه چیز است که هر کس نداشته باشد نه از من است و نه از خدای عزّوجلّ. عرض شد:ای رسول خدا! آنها کدامند؟ فرمودند: بردباری که به وسیله آن جهالت نادان را دفع کند،اخلاق خوش که با آن در میان مردم زندگی کند و پارسایی که او را از نافرمانی خدا باز دارد.

خصال، ص 145، ح 172

 

حدیث641

پیامبر صلی الله علیه و آله :خداوند از آدم بد اخلاق توبه نمی پذیرد. عرض شد: ای رسول خدا، چرا؟ فرمودند:چون هرگاه از گناهی توبه کند در ورطه گناهی بدتر از آن که توبه کرده است می افتد.

بحارالأنوار، ج 73، ص 299، ح 12

 

حدیث642

پیامبر صلی الله علیه و آله :نه عیب جو باش و نه ثناگو، نه زخم زبان زن و نه مجادله گر.

مکارم الاخلاق، ص 467

 

حدیث643

پیامبر صلی الله علیه و آله :عدالت نیکو است اما از دولتمردان نیکوتر، سخاوت نیکو است اما از ثروتمندان نیکوتر؛ تقوا نیکو است اما از علما نیکوتر؛ صبر نیکو است اما از فقرا نیکوتر، توبه نیکواست اما از جوانان نیکوتر و حیا نیکو است اما از زنان نیکوتر.

نهج الفصاحه، ح 2006

 

حدیث644

پیامبر صلی الله علیه و آله :تفسیر خوش اخلاقی این است که اگر دنیا به انسان رو کرد، راضی و خشنود باشد واگر رو نکرد خشمگین و ناراحت نشود.

کنزالعمّال، ح 5229

 

حدیث645

پیامبر صلی الله علیه و آله :نخستین چیزی که روز قیامت در ترازوی اعمال بنده گذاشته می شود، اخلاق خوب اوست.

قرب الإسناد، ص 46، ح 149

 

حدیث646

پیامبر صلی الله علیه و آله :خیر دنیا و آخرت با دانش و شرّ دنیا و آخرت با نادانی است.

بحارالأنوار، ج1، ص 204، ح 23

 

حدیث647

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس تقوا روزی اش شود، خیر دنیا و آخرت روزی او شده است.

نهج الفصاحه، ح 3015

 

حدیث648

پیامبر صلی الله علیه و آله :به هر کس در دنیا چهار خصلت داده شود، خیر دنیا و آخرت به او داده شده و بهره خویش را از آن دو بر گرفته است: تقوایی که او را از حرام های خدا باز دارد، اخلاق خوشی که با آن در میان مردم زندگی کند، حلمی که با آن جهالت نادان را از خود دور سازد وزنی شایسته که در کار دنیا و آخرت او را یاری رساند.

بحارالأنوار، ج 69، ص 404، ح 106

 

حدیث649

پیامبر صلی الله علیه و آله :کسی که سه خصلت در او باشد، خداوند خیر دنیا و آخرت را برای او فراهم می کند:خشنودی به مقدرات، صبر در بلا و دعا در سختی و راحتی.

بحارالأنوار، ج 71، ص 156، ح 71

 

حدیث650

پیامبر صلی الله علیه و آله :به آن که جز او خدایی نیست سوگند، خیر دنیا و آخرت به مؤمنی داده نشد، مگر به سبب خوش گمانی و امیدواری او به خدا و خوش اخلاقی و خودداری از غیبت مؤمنان.

کافی، ج 2، ص 72

5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا