زندگی نامه و مجموعه احادیث پیامبر اکرم (ص)

زندگی نامه و احادیث پیامبر اکرم (ص)

حدیث701

پیامبر صلی الله علیه و آله :هرگاه روزی بیاید که در آن بر دانشم نیفزایم، پس طلوع خورشید آن روز بر من مبارک مباد.

المعجم الأوسط ، ج 6 ص 367 ح 6636

 

حدیث702

پیامبر صلی الله علیه و آله :در پی دانش بودن ، بر هر مسلمانی واجب است ، پس دانش را از جایی که احتمال بودنش هست ، بجویید و آن را از اهلش فراگیرید .

امالی طوسی، ص 569، ح 1176

 

حدیث703

پیامبر صلی الله علیه و آله :اما علم: اگر انسان فقیر باشد ، از آن بی نیازی حاصل می شود، اگر بخیل باشد ،سخاوت ، اگر خوار باشد ، عزّت ، اگر بیمار باشد ، سلامتی ، اگر دور باشد ، نزدیکمی شود ، اگر هرزه باشد ، حیا ، اگر پَست باشد ، والایی ، اگر حقیر باشد ، شرافت و حکمت و مَقام . پس اینها چیزهایی هستند که از دانش خردمند به دست می آید . پس خوشا به حال آن کس که عاقل بود و دانست .

تحف العقول ، ص 16

 

حدیث704

پیامبر صلی الله علیه و آله :لقمان به پسرش گفت : فرزندم! همواره در مجلس دانشمندان باش و سخنان حکیمان را بشنو، که خداوند ، دل مرده را به نور حکمت زنده می کند ؛ همان گونه که زمین مرده را با باران سیل آسا ، زنده می گرداند .

معجم الکبیر ، ج 8 ، ص 199، ح 7810

 

حدیث705

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس در جستجوی دانش باشد تا با آن اسلام را زنده کند و مرگ او فرا رسد، دربهشت میان او و پیامبران تنها یک درجه فاصله است.

منیه المرید ، ص 100

 

حدیث706

پیامبر صلی الله علیه و آله :بی گمان خداوند متعال روزی جویای دانش را به طور ویژه، افزون بر آنچه برای دیگران تضمین کرده، به عهده گرفته است.

منیه المرید ، ص 160

 

حدیث707

پیامبر صلی الله علیه و آله :به علی علیه السلام درباره صفات مؤمن فرمودند: حق را از دشمنش می پذیرد، نمی آموزد مگر برای آن که بداند و نمی داند مگر برای آن که عمل کند.

التمحیص ، ص 75، ح 171

 

حدیث708

پیامبر صلی الله علیه و آله :در دانش، خیرخواه یکدیگر باشید که خیانت هر یک از شما در دانشش، سخت تر ازخیانت او در مالش می باشد و خداوند روز قیامت از شما بازخواست می کند.

امالی طوسی، ص 126، ح 198

 

حدیث709

پیامبر صلی الله علیه و آله :با هر عالمی ننشینید، مگر عالمی که شما را از پنج چیز به پنج چیز دعوت کند : ازشکّ به یقین ، از دشمنی به خیرخواهی ، از تکبّر به تواضع ، از ریا به اخلاص و از علاقهبه دنیا به بی اعتنایی به آن.

تاریخ بغداد ، ج 5، ص 70، ح 2421

 

حدیث710

پیامبر صلی الله علیه و آله :هیچ دانشمند و یا دانش اندوزی از روستایی از روستاها و یا شهری از شهرهای مسلمانان نمی گذرد و از خوراک آنان نمی خورد و از نوشیدنی آنان نمی نوشد و از یکطرف وارد نمی شود و از طرف دیگر خارج نمی گردد، جز آن که خدای متعال عذاب قبرهایشان را تا چهل روز بر می دارد.

جامع الأخبار ، ص 507، ح 1405

 

حدیث711

پیامبر صلی الله علیه و آله :بدترین بدها، دانشمندان بدند و بهترین خوب ها، دانشمندان خوب اند.

منیه المرید ، ص 137

 

حدیث712

پیامبر صلی الله علیه و آله :هنگامی که فتنه ها چون پاره های شب تار بر شما مشتبه شود ، به قرآن روی بیاورید … برای قرآن ظاهری و باطنی است . ظاهر آن حکمت و باطن آن دانش است …در قرآن چراغ های هدایت و نشانه های حکمت و راهنمای معرفت هست، برای کسی که ویژگی اش را شناخت .

کافی ، ج 2، ص 599 ، ح 2

 

حدیث713

پیامبر صلی الله علیه و آله :علم بیاموزید که آموختن آن نیکی است و خواندن و دوره کردن آن تسبیح و بحث آن جهاد و آموزشش به کسی که آن را نمی داند ، صدقه و بذل آن به اهلش ، مایه نزدیکی به خداست؛ چرا که علم نشان دهنده حلال و حرام است و جوینده اش را به بهشت راهبری می کند و در وحشت ، مونس و در تنهایی ، همراه و در خوشی و ناخوشی،راهنما و سِلاحی علیه دشمنان و زیوری برای همدلان است . خداوند کسانی را با آن بالا می برد و آنها را پیشوایان نیکی قرار می دهد که به ایشان اقتدا می کنند و به اعمالشان می نگرند و از آثارشان استفاده می شود و فرشتگان به دوستی آنها رغبت دارند و با بال هایشان آنها را در نماز لمس می کنند و هر چیزی ، حتّی ماهیان و جانواران دریاها و درندگان و چهار پایان خشکی برای آنها آمرزش می طلبند؛چرا که دانش ، حیات دل ها و روشنایی دیدگان از نابینایی و توانایی پیکرها از ناتوانی  است . خدا ، حاملان دانش را به جایگاه های برگزیدگان می رساند و مجالس نیکان رادر دنیا و آخرت ارزانی شان می گرداند . با علم ، خداوند اطاعت و عبادت و شناخته و به خدایی گرفته می شود. با دانش ، صله رحم انجام و حلال و حرام شناخته می شود.دانش ، پیشوای عمل است و عمل ، پیرو آن . خدا، آن را به نیکبختان الهام می کند وتیره بختان را از آن ، محروم می دارد .

 

حدیث714

پیامبر صلی الله علیه و آله :اگر از خدا چنانکه باید می ترسیدید، به دانشی ناب دست می یافتند و اگر خدا راچنانکه باید می شناختید، با دعایتان کوه ها از میان می رفتند.

کنز العمّال، ح 5881

 

حدیث715

پیامبر صلی الله علیه و آله :انسان گناه می کند، پس با آن، علمی را که پیشتر می دانسته، از یاد می برد.

عدّه الداعی، ص 197

 

حدیث716

پیامبر صلی الله علیه و آله :انسان، در روز قیامت می آید و با خود کارهای نیکی چون ابرهای انبوه یا کوه های سربه فلک کشیده دارد ، پس می گوید : پروردگارا ! اینها را که من انجام نداده ام ، اینها ازکجایند؟ [خداوند ]می فرماید : این ، دانش توست که به مردم آموختی و پس از تو، به آنعمل کردند .

بصائر الدرجات ، ص 25، ح 16

 

حدیث717

پیامبر صلی الله علیه و آله :ای فرزند آدم! به پدر و مادرت نیکی کن و صله رحم داشته باش تا خداوند، کارت را آسان و عمرت را طولانی بگرداند. پروردگارت را فرمان ببر تا خردمند به شمار آیی و از او نافرمانی نکن که نادان شمرده می شوی.

الفردوس، ج 5، ص 282، ح 8190

 

حدیث718

پیامبر صلی الله علیه و آله :به هر کس، راستگویی در گفتار، انصاف در رفتار، نیکی به والدین و صله رحم الهام شود، اجلش به تأخیر می افتد، روزیش زیاد می گردد، از عقلش بهره مند می شود وهنگام سئوال [مأموران الهی] پاسخ لازم به او تلقین می گردد.

اعلام الدین ، ص 265

 

حدیث719

پیامبر صلی الله علیه و آله :چهار چیز، بر عمر می افزایند: ازدواج با دختران، شستشو با آب گرم، خوابیدن برشانه چپ و خوردن سیب در سحرگاهان.

مواعظ العددیه ، ص 211

 

حدیث720

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس اداره بخشی از امور مسلمانان را بر عهده بگیرد و رفتارش خوب باشد،در دل های آنان هیبت می یابد… و اگر در میان آنان به عدالت رفتار کند، عمرش افزون می گردد.

ذیل تاریخ بغداد ، ج 2، ص 136، ح 419

 

حدیث721

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس ماندگاری می خواهد _ و البته ماندگاری [ابدی] وجود ندارد _ باید صبحانه را زودتر بخورد، کفش مناسب بپوشد، ردای (بالاپوش) خود را سبک کند و کمتر با زنان بیامیزد. پرسیدند: ای پیامبر خدا! سبک بودن رَدا به چیست؟ فرمودند: به کم بودنِ بدهی.

من لایحضره الفقیه ، ج 3، ص 555،ح 4902

 

حدیث722

پیامبر صلی الله علیه و آله :در آنچه خدای متعال در «الواح» به موسی علیه السلام داد، از جمله چنین بود:… مرا و پدر و مادرت را سپاسگزاری کن، تا از نابود شدن ها حفظت کنم و اجلت را به تأخیر بیندازم و به تو زندگی ای پاک ببخشم و تو را از این زندگی به سوی بهتر از آن، ببرم.

تاریخ دمشق ، ج 61، ص 128

 

حدیث723

پیامبر صلی الله علیه و آله :خوشا به سعادت کسی که عمرش طولانی و کردارش خوب باشد. چنین کسی عاقبتش خوب است؛ زیرا پروردگارش از او راضی است. و وای بر کسی که عمرش طولانی و کردارش بد باشد. چنین کسی عاقبتش بد است؛ چرا که پروردگارش از او ناراضی است.

بحارالأنوار، ج 69، ص 400، ح 95

 

حدیث724

پیامبر صلی الله علیه و آله :هرگاه خداوند متعال بر مردمی خشم بگیرد و بر ایشان عذاب نفرستد، اجناس آنها گران و عمرشان کوتاه می شود، بازرگانان آنها سود نمی برند، میوه هایشان سالم نمی ماند، رودخانه های آنها پر آب نمی گردد، باران از آنها دریغ می شود و بَدان آنان بر ایشان مسلّط می گردند.

من لایحضره الفقیه، ج 1، ص 524،ح 1489

 

حدیث725

پیامبر صلی الله علیه و آله :مرگ انسان ها در نتیجه گناهان، بیشتر از مرگ آنها در نتیجه فرا رسیدنِ اَجَل است و زنده ماندن انسان ها در نتیجه نیکی هایشان، بیشتر از زندگی کردنشان به خاطر باقی بودنِ عمر است.

مکارم الاخلاق، ص 362

 

حدیث726

پیامبر صلی الله علیه و آله :مردمی که گناهکارند و نه نیکوکار، با صله رحم، اموالشان زیاد و عمرشان طولانی می شود. حال اگر نیک و نیکوکار باشند، چه خواهد شد!؟

کافی ، ج 2، ص 155، ح 21

 

حدیث727

پیامبر صلی الله علیه و آله :ای علی! از ارجمندی مؤمن در نزد خدا این است که برایش وقت مرگ، معیّن نفرموده است، تا زمانی که قصد شرّی کند. آن گاه خداوند جانش را بستاند.

عیون أخبار الرضا علیه السلام ، ج 2، ص 40، ح 90

 

حدیث728

پیامبر صلی الله علیه و آله :گرم مِزاجان را به طول عمر، مژده دهید.

بحارالأنوار، ج 62، ص 290

 

حدیث729

پیامبر صلی الله علیه و آله :زِنا، شش پیامد دارد: سه در دنیا و سه در آخرت. سه پیامد دنیایی اش این است که:آبرو را می بَرد، مرگ را شتاب می بخشد و روزی را می بُرد و سه پیامد آخرتی اش: سختی حسابرسی، خشم خدای رحمان و ماندگاری در آتش است.

خصال ، ص 321، ح 3

 

حدیث730

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس دوست دارد که عمرش طولانی و روزی اش زیاد شود، تقوای الهی پیشه کندو صله رحم نماید.

بحارالأنوار ، ج 74، ص 102، ح 56

 

حدیث731

پیامبر صلی الله علیه و آله :وضو زیاد بگیر تا خداوند، عمرت را زیاد کند.

امالی مفید ، ص 60، ح 5

 

حدیث732

پیامبر صلی الله علیه و آله :صدقه دادن با مراعات شرایطش و خوبی کردن به پدر و مادر و انجام دادن کارهای نیک، بدبختی را به خوشبختی تبدیل می کند و بر عمر می افزاید.

کنزالعمال ، ح 4444

 

حدیث733

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس در روز جمعه ناخن هایش را کوتاه کند، عمر و مالش زیاد می شود.

جامع الأخبار ، ص 333

 

حدیث734

پیامبر صلی الله علیه و آله :شام را ترک نکنید، هر چند به خوردن دانه خرمای خشکیده ای باشد. من بر امّتم ازاین بیم دارم که با ترکِ خوردن شام، پیری و شکستگی به سراغشان آید؛ چرا که خوردنِ شام، مایه نیرومندی پیر و جوان است.

محاسن ، ج 2، ص 421، ح 202

 

حدیث735

پیامبر صلی الله علیه و آله :ظلم سه قسم است: ظلمی که خدا نمی آمرزد، ظلمی که می آمرزد و ظلمی که از آن نمی گذرد، اما ظلمی که خدا نمی آمرزد شرک است. خداوند می فرماید: «حقا که شرک ظلمی بزرگ است» و اما ظلمی که خدا می آمرزد، ظلم بندگان به خودشان میان خود وپروردگارشان است اما ظلمی که خدا از آن نمی گذرد ظلم بندگان به یکدیگر است.

نهج الفصاحه، ح 1924

 

حدیث736

پیامبر صلی الله علیه و آله :از نفرین مظلوم بترسید اگر چه کافر باشد، زیرا در برابر نفرین مظلوم پرده و مانعی نیست.

نهج الفصاحه، ح 48.

 

حدیث737

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس داد مظلوم را از ظالم بگیرد، در بهشت با من یار و هم نشین باشد.

بحارالأنوار، ج 75، ص 359، ح 74

 

حدیث738

پیامبر صلی الله علیه و آله :ساعتی عدالت بهتر از هفتاد سال عبادت است که شب هایش به نماز و روزهایش بهروزه بگذرد.

مشکاه الأنوار، ص 544

 

حدیث739

پیامبر صلی الله علیه و آله :مردم آنگاه که ظالم را ببینند و او را باز ندارند، انتظار می رود که خداوند همه را به عذاب خود گرفتار سازد.

نهج الفصاحه، ح 833

 

حدیث740

پیامبر صلی الله علیه و آله :عادل ترین مردم کسی است که برای مردم همان را بپسندد که برای خود می پسندد و برای آنان نپسندد آنچه را برای خود نمی پسندد.

نهج الفصاحه، ح 340

 

حدیث741

پیامبر صلی الله علیه و آله :انسان باید برادر (دینی) خویش را یاری کند چه ظالم باشد چه مظلوم اگر ظالم باشد او را باز دارد که این به منزله یاری کردن اوست و اگر مظلوم باشد یاریش کند.

نهج الفصاحه، ح 2422

 

حدیث742

پیامبر صلی الله علیه و آله :هنگامی که به غیر عدالت حکم کنند، برکت ها از بین می روند.

معدن الجواهر، ص 73

 

حدیث743

پیامبر صلی الله علیه و آله :خدای عزوجل می فرماید: به عزّت و جلالم سوگند که از ظالم در دنیا و آخرت انتقام می گیرم و از کسی هم که مظلومی را ببیند و بتواند یاریش کند و نکند بی گمان انتقام می گیرم.

کنزالعمال، ج3، ص 505، ح 7641

 

حدیث744

پیامبر صلی الله علیه و آله :خدا رحمت کند بنده ای را که حلالیت بطلبد از برادری که به آبرو یا مال او تجاوزکرده، قبل از آن که (در قیامت) از او بازخواست کنند، آنجایی که دینار و درهمی نباشد،در نتیجه اگر شخص کار نیکی داشته باشد از آن بردارند و اگر نداشته باشد، از گناهان مظلوم برداشته بر گناهان او بیفزایند.

نهج الفصاحه، ح 1657

 

حدیث745

پیامبر صلی الله علیه و آله :به خدا پناه ببرید از این که ظلم کنید و یا زیر بار ظلم بروید.

نهج الفصاحه، ح 278

 

حدیث746

پیامبر صلی الله علیه و آله :مهدی امت من کسی است که هنگام پر شدن زمین از بیداد و ظلم، آن را پر از قسط وعدل خواهد کرد.

کتاب سلیم بن قیس، ص 429

 

حدیث747

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس کاری از کارهای کوچک و یا بزرگ این امت را در دست بگیرد و در میانشان عدالت را اجرا نکند خداوند او را به رو، در آتش خواهد افکند.

مستدرک علی الصحیحین، ج 4، ص 90

 

حدیث748

پیامبر صلی الله علیه و آله :هیچ طاعتی نیست که پاداشش زودتر از صله رحم برسد و مجازاتی سریع تر ازمجازات ظلم و قطع رحم نیست.

نهج الفصاحه، ح 2398

 

حدیث749

پیامبر صلی الله علیه و آله :هر کس صبح کند و قصد ظلم کردن به کسی را نداشته باشد، خداوند جُرم و گناه اورا می بخشد.

کافی، ج 2، ص 332، ح 8

 

حدیث750

پیامبر صلی الله علیه و آله :وارد بهشت شدم، دیدم بر در آن نوشته است (ثواب) صدقه ده برابر است و قرض هجده  برابر. گفتم: ای جبرئیل چرا صدقه ده برابر و قرض هجده برابر است؟ گفت: زیرا صدقه بدست نیازمند و بی نیاز می رسد اما قرض جز به دست کسی که به آن نیاز دارد، نمی رسد.

کنزالعمال، ج 6، ص 210، ح 15373

5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا